Szeretettel köszöntünk a HírösTréninig oldalán!

Kökény Krisztina

Kökény Krisztina, ügyfélszolgálati – és pénzügyi vezető

Kökény Krisztina vagyok, óvodapedagógus, közgazdász. Hallgatóként és érdeklődőként én vagyok az első, akivel találkozol az iskolában. Együtt választjuk ki számodra a legmegfelelőbb tanfolyamot, nyelvvizsgát, én fogom neked az oktatót is megtalálni, vagy ha informatika képzésre, vagy vállalkozási-pénzügyi workshopra jelentkezel hozzánk, akkor még az is lehet, hogy én foglak tanítani. A Hírös Tréning tulajdonosként fontosnak tartom azt, hogy hallgatóink minőségi oktatásban részesüljenek, ezáltal a legfontosabb célom az, hogy együtt megtaláljuk azokat a tanulási formákat, és tanfolyamokat, amelyek a leghatékonyabbak a hallgatók számára. Pedagógusként tudom, hogy a hallgatóink motiválása elengedhetetlenül fontos sikereik elérése érdekében, ezért nemcsak magamat képzem folyamatosan ebben a témában, hanem oktatóinktól is elvárom ezt. Szabadidőmben nagyon szeretek főzni és olvasni, futni és kirándulni. Néha, ha időm engedi, varrni is szoktam. Szeretettel várlak, mint érdeklődő, mint hallgató, mint tanár, mint tanítvány!

Balogh Viktor

Balogh Viktor, ügyvezető

Balogh Viktor vagyok, informatikus. A Katedra nyelviskola informatikusaként már több, mint 15 éve dolgozom, és 2022 januárjában csöppentem bele a Hírös Tréning csapatába. Első és legfontosabb feladatom az iskola informatikai és eszközpark fejlesztése, weboldal kezelés, de velem is találkozhatsz az ügyfélszolgálaton, ha éppen nem a laptopomat nézem. Céges nyelv vagy informatikai tanfolyam keresése során számíthatsz több éves vállalati környezetben megszerzett tapasztalatomra, valószínűleg én is fogom tanítani kollégáidat, ha informatikáról van szó. Szabadidőmben csónakázom és horgászom, leginkább a Tiszán. Szeretettel várlak!

Balogh Béla

Balogh Béla, angol és japán tanár

Konnicsiva, Kedves Nyelvtanuló! Béla vagyok, nyelvtanárként időm nagy részében angol és japán filmeket nézek, hobbim a gitározás és a rajzolás. Nálam a Katedra irányelveinek megfelelően rugalmas oktatásban lehet részed. Velem könnyedén és céltudatosan tanulhatsz, legyen szó délelőtti, délutáni vagy esti tanulásról! Hadzsime!

Bern Andrea

Bern Andrea, angol tanár

Bern Andrea vagyok, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem. Diplomáim megszerzése után nem sokkal az Egyesült Királyságba sodort az élet, hét és fél évet éltem Dél-Angliában, Sussexben, egy Lewes nevű középkori kisvárosban. A brit kultúra, az angol nyelv annyira részévé vált a személyiségemnek, hogy – bár hazajöttem – el sem tudnám képzelni az életem nélkülük. Emellett saját bőrömön tapasztaltam azt is, milyen biztonságot tud adni egy Magyarországon szerzett nyelvvizsga, ha az ember anyanyelvi környezetben külföldre indul – de azt is átéltem, hogyan tűnhet el ez a biztonságérzet pillanatok alatt az első beszélgetések, az első telefonhívások során, ha nincs mögötte beszédközpontú, élönyelvi, naprakész tudás. Szeretnék részese lenni annak, hogy mások is megtapasztalják milyen érzés félelem és gátlások nélkül beszélni angol nyelvi környezetben.

Somogyi Krisztina

Somogyi Krisztina, német és magyar, mint idegen nyelv tanár

Somogyi Krisztina vagyok, németet és magyar, mint idegen nyelvet tanítok a kecskeméti Katedra nyelviskolában. Már gyerekkorom óta a pedagógusi pályára készültem, és több mint 30 éve tanítok. Ez nekem nem a munkám, hanem a hivatásom. Mindig keresem az új módszereket, ötleteket, technikákat, amelyek segítségével hallgatóim könnyebben el tudják sajátítani az adott nyelvet. Nem sajnálom sem az időt, sem a pénzt a továbbképzésekre. Most éppen az online tanítás rejtelmeivel ismerkedem. Nálam már az első órán idegen nyelven beszélünk. Vidám természetű vagyok, így az óráim is ilyenek. Szeretek játszani, például activity-t, amit szintén felhasználok a tanítás során. Gyerekekkel is foglalkozok, ahol még nagyobb szükség van a játékosságra illetve a türelemre. Sikeresek az általam kivitelezett nyári táborok. Tudom, fontos a nyelvtan, mert enélkül nehéz egy nyelvet elsajátítani, de ennél sokkal fontosabb a beszélgetés, illetve az, hogy a tanuló meg merjen szólalni (már az első alkalommal is) idegen nyelven, illetve megszeresse a német nyelvet. Ebben szerintem nagyon jól tudok segíteni, mivel hírösen türelmes vagyok. A szabadidőmben idegenvezetőként dolgozok, így az országismeret sokszor előkerül az órán. A szakdolgozatomat arról írtam, hogyan lehet az országismeretet a nyelvórákra játékosan bevinni. Nagy örömet okoz nekem, ha a tanítványaim az elmeséléseim miatt utaznak el az adott helyszínre. Segíteni tudok még, ha az általános témák mellett a következőkről szeretne valaki németül tanulni: autóipar, gazdasági nyelv, turizmus, logisztika és egészségügy. Kevesebb jelenjen meg

SZTG

Sz. Tóth Gergő, angol tanár

Sz. Tóth Gergely vagyok, angoltanár. A tanítást közel 30 éve, egy felsőfokú nyelvvizsgával a tarsolyomban kezdtem, majd az ELTE-n folytattam, angol szakon. Ezt követően Budapesten tanítottam különböző nyelviskolákban, míg végül 8 évvel ezelőtt visszatértem szülővárosomba. Az óráimon az alkalmazott technikák, az, hogy mi kap nagyobb hangsúlyt, illetve a tempó, amiben haladunk, mind egyénre szabottak, már amennyire a nyelvtanuló által kitűzött célok ezt lehetővé teszik, legyen az a cél akár egy sikeres nyelvizsga, akár a gördülékenyebb és választékosabb szóbeli kommunikáció, vagy bármilyen más, az idegen nyelv használatára vonatkozó ésszerű elképzelés. Tanítottam már általános üzleti, jogi, egészségügyi, biológiai, pszichológiai és, bár keményen meg kellett küzdenem vele, általános gépészeti szaknyelvet, örömmel segítek ezek elsajátításában is.

schné edit

Schwetzné Kovács Edit, angol és olasz tanár

Schwetzné Kovács Edit vagyok, angolt és olaszt oktató tanár. Végzettségem közgazdász, idegenforgalom és szálloda szakon, angol szakirányon. Diplomám az iskolavárosokról, Erasmusos tanulók életéről írtam. 22 éve tanítok, fordítok. Azért szeretem a munkám, mert látom a fejlődést és az ezzel járó örömet, amit egy nyelv elsajátítása okoz. Tanulóimnak önbizalmat ad ha egy idegen nyelven is meg mer szólalni, így egy külföldi nyaralás is nagyobb élmény ha például ő rendeli a pizzát Olaszországban. Sok tanítványom marad nálam egy angol nyelvvizsga letétele után is, legtöbben elkezdik az olaszt is tanulni, hiszen az egész más stílusú, karakterű nyelv. Néha 2 nyelven is tanítok, olasz mondatokat fordítunk angolra, így érdekesebbek az órák. Tanóráim során mindig arra törekszem hogy sokszínűen, több oldalról magyarázzam el a nyelvtant, illetve gyakorlati része is legyen az órának, ne csak a száraz tananyag.