Hírös Tréning

120 órás német nyelvvizsga felkészítő

120

óra

Várható kezdés

2023 ősz

Minden

hétfőn és szerdán

17:30

kezdés

3*45

perces órák

Ismertető a német nyelvvizsga felkészítő tanfolyamról

A német nyelvvizsga felkészítő tanfolyamot B1 szintű nyelvtudással rendelkező hallgatóinknak ajánljuk, akik a 2023 májusi B2 Euroexam nyelvvizsgára szeretnének felkészülni. A tanfolyam 120 órája 30 órás modulokra lett bontva. Minden egyes modulban egy részfeladattal, készséggel fogunk foglalkozni. A tanfolyam egyben is elvégezhető, de a modulokhoz bármikor lehet csatlakozni. Aki csak részvizsgát szeretne tenni, neki a 2023 március 25-i írásbeli vizsgát javasoljuk, az első két modul elvégzése után. 

A német nyelvvizsga felkészítő paraméterei:

 • 120 órás német nyelvvizsgafelkészítő tanfolyam
 • 30 órás modulokban (4*30 óra) – a 4 nyelvvizsgarész alapján (leseverstehen, schreiben, hörverstehen, sprachen)
 • Az órák heti két alkalommal kerülnek megtartásra
 • Egy alkalommal 3 *45 perc kerül megtartásra, így egy modul 5 hét alatt elvégezhető
 • A német nyelvvizsga felkészítő díja modulonként: 60 000 Ft (1500 Ft / 45 perc)
 • A tanfolyami díjat készpénzben, bankkártyával és átutalással is lehet teljesíteni
 • A tanfolyam minden modulja legalább 5 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezni lehet a jelentkezési lap kitöltésével, vagy személyesen nyitva tartási időben a nyelviskolában

Szeretettel várunk minden nyelvvizsgázni vágyó hallgatót a német nyelvvizsga felkészítő tanfolyamra!

Miután elvégezted a német nyelvvizsga felkészítő tanfolyamot,

Kinek szól a német nyelvvizsga felkészítő tanfolyam?

A tanfolyamra 14-99 éves kor között várunk minden hallgatót, aki a 2023 májusi B2 német Euroexam nyelvvizsgára szeretne jelentkezni. 

Tantervi tematika az Euroexam nyelvvizsgaközpont VIZSGARÉSZEK ÉS FELADATOK A VIZSGÁN leírása alapján

Feladatok és elvárt készségek


Bekezdéscímek

Feladatleírás és elvárt készségek:
Egy 6 bekezdéses összefüggő szöveg minden bekezdését a megadott 8 cím egyikével kell összepárosítanod, eldöntve, hogy az egyes bekezdések miről szólnak (2 címet pedig ki kell zárnod)
Amit tehát várunk tőled, az áttekintő, lényegkiemelő olvasásértés.


Információkereső olvasás

Feladatleírás és elvárt készségek:
Kapsz négy azonos témájú, de egymástól független szöveget és hét állítást, amelyek információkat tartalmaznak valamelyik szöveggel kapcsolatban.
Azt kell eldöntened, hogy egy adott állítás melyik szövegre igaz. Amit tehát várunk, az konkrét információ keresése a szöveg áttekintése alapján.


Újságcikk, Blogcikk 

Feladatleírás és elvárt készségek:
Egy hosszabb szöveghez (rendszerint cikkhez) tartozó 7 feleletválasztós kérdést kell megválaszolnod, vagy befejezetlen állításokat kell a szöveg tartalma alapján befejezned. 
Készségek, amelyekre szükséged lesz: részletes, alapos szövegértés, szövegértelmezés.

Feladatok és elvárt készségek


Ügyintéző email

Feladatleírás és elvárt készségek:
Egy formális stílusú, irányított ügyintéző e-mailt kell írnod kb. 150 szó terjedelemben. A feladatban meghatározzuk a kívánt célt is (panasz, érdeklődés, ajánlás stb.). Az e-mailed írásakor törekedj arra, hogy célnyelvi olvasó számára egy hangvételében megfelelő, jól követhető, megfelelően tagolt szöveg jelenjen meg. Ezen keresztül bizonyíthatod, hogy egy panaszt vagy érdeklődést hatékonyan meg tudsz célnyelven írni.

Választható téma

Feladatleírás és elvárt készségek:
Három téma és műfaj közül választhatsz. A feladat célja, hogy egy érvelő szöveget írj kb. 150 szó terjedelemben, ami célnyelvi olvasó számára jól tagolt, logikus és követhető. Az érvelésedben jelenjen meg az álláspontod és/vagy kérdésfelvetésed. Ezt pro-kontra érvekkel támaszd alá, amit a végén egy meggyőző javaslattal lekerekítesz. A feladatlapon 3 állandóan visszatérő műfajt találsz, melyek közül egyet kell megírnod:

 • Esszé: középiskolától az egyetemig jogos elvárás, hogy képes legyél egy komolyabb, esetenként provokatív témával kapcsolatban megfogalmazni álláspontodat formális stílusban, logikusan szerkesztett pro és kontra érveken keresztül.
 • Online komment: a közösségi médiában gyakran érzelmektől fűtött, emoji-kal színesített kommentektől eltérően, a vizsgán online műfajokban (pl. blog-, fórumbejegyzés, cikk) megjelenő, elképzelt szöveghez várjuk érvelő reakcióidat, egyetértő- vagy ellenvéleményedet, logikusan szerkesztett, bekezdésekre épülő szövegben.
 • Kritika: hétköznapi döntéseink jó részét az online térben mások által megfogalmazott értékelő véleményekre, kritikai megnyilvánulásokra építjük, legyen szó termékekről, eseményekről, vagy szolgáltatásokról. A írásodban ilyen pozitív és/vagy negatív tapasztalatokat, véleményeket, érveket fogsz megfogalmazni a kritika tárgyával kapcsolatban.

Feladatok és elvárt készségek


Rövid párbeszédek

Feladatleírás és elvárt készségek:
Döntsd el, melyik párbeszéd, miről szól (mindet egymás után kétszer hallgathatod meg). Vagyis, párosítsd a 6 rövid párbeszéd mindegyikét valamelyik megadott témával. Nincs más dolgod, mint mindegyik párbeszédről eldönteni, miről szól. Vagyis párosítani mindegyiket a 8 megadott téma egyikével (2 témát pedig ki kell zárnod)
Amit tehát várunk: a szöveg lényegének megértése (minden részlet megértésének szándéka nélkül). 


Jegyzetelés

Feladatleírás és elvárt készségek:
Egy monológot kétszer meghallgatva egészítsd ki a megadott 7-9 mondatot, mindegyikbe beírva az onnan hiányzó, összesen 9 darab információt. Az összes beírandó válasz maximum 3 szóból állhat.
Tehát a feladat nem más, mint konkrét információ keresése a megadott mondatok alapján.


Rádióműsor

Feladatleírás és elvárt készségek:
Egy kétszer meghallgatható talk-show szerű rádióműsor alapján, 10 feleletválasztós tesztkérdésre kell válaszolnod vagy befejezetlen állítások megfelelő befejezését kell megtalálnod a 3 megadott opció (A-B-C) közül. EuroPro nyelvvizsgán: egy szakmai értekezlet részlete alapján kell a 10 feleletválasztós tesztkérdésre válaszolnod. Tehát amit várunk, az részletes, alapos szövegértés, szövegértelmezés

Feladatok és elvárt készségek


Beszélgetés

Feladatleírás és elvárt készségek:
Bemelegítésként a vizsgáztató 3-4 kérdésére válaszoltok mindketten. Az első egy-két kérdés nyelvtanulási tapasztalatotokra vonatkozik, a következő kettő pedig az élet bármely területére (pl. nyaralás, szokások, hobbik, viselkedés, öltözködés stb.). Ugyanazokat a kérdéseket kapjátok mindketten.
A bemelegítő beszélgetésben rövid, egy adott kérdésre vonatkozó vélemények és/vagy tapasztalatok megosztása az, amit várunk, és egyben bemelegítés a következő feladatok komplex nyelvhasználatára.


Történetmesélés

Feladatleírás és elvárt készségek:
Egy képsorozatot kapsz, amelyről tízpercnyi előzetes felkészülés után egy történetet kell elmondanod múlt időben 2 percben. Utána társad ugyanezt teszi a saját képsorozata alapján. EuroPro nyelvvizsgán: egy feladatlapot kapsz néhány üzleti, szakmai adattal (pl. grafikon), amelyről tízpercnyi előzetes felkészülés után egy prezentációt kell tartanod.
Amit ebben a feladatban várunk, az egy összefüggő, kétperces történetmesélés, amelyben a vizsgázó bizonyítja folyékonyságát, választékosságát, nyelvhelyességét.


Szituációk

Feladatleírás és elvárt készségek:
Ebben a feladatban poblémamegoldást, ügyintézést várunk. A vizsgázónként 3-3 helyzet (szerepjáték részlet) mindegyikéhez egy-egy szerepkártyát kapsz. Ezekből megtudod, hogy ki vagy, hol vagy, mit szeretnél elintézni, és a vizsgáztató megadja, hogy ő kicsoda a szituációban. A szóbeli ügyintézés nyelve, a közeg, a résztvevők viszonya áll a feladat középpontjában. Minden szerepkártyánál kétszer szólalsz meg: te indítod el a párbeszédet, majd a vizsgáztatótól kapott reakcióra is mondasz valamit. 

Téma megbeszélése

Feladatleírás és elvárt készségek:
Egy témát kaptok, amelyet 3 percben, felkészülés nélkül megvitattok egymással. A cél az, hogy a megadott időkeretben próbáljatok megegyezésre jutni, hogy az általatok összegyűjtött és megvitatott szempontok, altémák közül melyik tartjátok a legjobbnak, legfontosabbnak vagy legmegfelelőbbnek.
Tehát érvelés és vita a feladat, amelyben a vizsgázók nem csak a véleményüket osztják meg egymással, de reagálnak, reflektálnak egymás gondolataira, érveire. A vitázás nyelve (pl. egyetértés, félbeszakítás, visszakérdezés, összefoglalás stb.) ugyanúgy megjelenik, mint az érvelésé.

Készen állsz a német nyelvvizsga felkészítő tanfolyamra?

Jelentkezési lap a német nyelvvizsga felkészítő tanfolyamra​

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezési szándékát küldi el a tanfolyamra, fizetési kötelezettséget automatikusan nem von maga után. 

További tanfolyamok

Az alábbi tanfolyamok is érdekelhetik

Számítógépkezelői alaptréningünket azon kezdő hallgatók részére ajánljuk, akik még nem használtak számítógépet, laptopot, okoseszközt, vagy csak nagyon kezdő ismeretekkel rendelkeznek. Nekik szeretnénk segítséget nyújtani tréningünkkel.

tantermi képzés

16 óra - 2 alkalom
érdekel
Ha Ön már betöltötte az 50. évet, és szívesen tanulna nyelveket, 20 órás senior német nyelvtanfolyamunk Önnek szól! Heti egy alkalommal invitáljuk, egy alapvetően beszédközpontú nyelvi tanfolyamra, ahol a kommunikációra, a megértésre, és a megértetésre helyezzük a hangsúlyt!

tantermi képzés

20 óra - 10 alkalom
Érdekel